Cradle of filth също ще забият на MTV-феста в Бургас

Култовата банда „Cradle of filth” също се присъедини към компанията от музикални знаменитости, които ще вземат участие в „Spirit of Burgas”. Групата идва за първи път в България и ще излезе на главната сцена на MTV фестивала край морето на 17-ти август.

„Cradle of filth” се събират през 1991 г. в Съфолк, Англия. Групата е основана от вокалиста Дани, който е единствената постоянна величина в нея. Въпреки голямото текучество на музиканти, Дани успява да наложи „Cradle of filth” като една от най-влиятелните блек метъл банди днес. Текстовете на групата са вдъхновени от литературното творчество на Байрон, Фридрих Ницше, Хауърд Лъвкрафт – наричан от самия Стивън Кинг „Краля на ужаса”, Шарл Бодлер, Брам Стоукър – ирландският автор на „Дракула”.

Самият лидер на бандата Дани Филт се гримира като вампир и поддържа такъв имидж. „Cradle of filth” идват у нас след 13 издадени албума в поджанровете мелодичен блек метъл, симфоничен блек метъл, готик метъл. Групата си има сайт с доста зловещ дизайн – www.cradleoffilth.com.

„Cradle of filth” имат многобройни почитатели в България, които също поддържат собствен електронен сайт /www.cradlebulgaria.com/ с форум, в който общуват помежду си, четат новини за групата на български език, организират се за посещения на концерти на Cradle в чужбина.

Междувременно се разбра, че две от малкото български групи, получили признание не само у нас, но и в чужбина – „Уикеда” и „Паникан уайаскър”, също ще забият на феста в Бургас.

Вашият коментар