Архив на категория: Спорт

Статистиката помага при футболни прогнози

Футболната история пази много и най-различни постижения в областта на спорта. Със сигурност на всеки фен би му било любопитно да разбере, че мачът с най-много голове до момента е този от лигата в Мадагаскар, който завършва 149:0 и се е изиграл между AS Adema и Stade Olympique l’Emyrne (SOE). Има още

Живей активно за 5-та година на Черноморието

Инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще зарадва гостите на родното Черноморие за пета поредна година, като им предостави възможност да изживеят активно един ден от лятото със спортни активности и балансирано хранене. В рамките на седмица ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще се проведе в 3 черноморски града: Варна на 9 август, Несебър – 11 август и Приморско – 13 август.
Началото на активния ден – в 08.30 часа, ще бъде поставено с упражнения за майки с деца и здравословна закуска.

Тренировки и уроци по йога, зумба, латино танци и хип-хоп ще бъдат организирани в специално построена шатра на плажа, а волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката и младата волейболна надежда Иван Крачев ще очакват всички ентусиасти да се включат в турнира по плажен волейбол. Доброто настроение на участниците ще вдигне своите градуси с beat-box уроците със Skiller и миниконцерта на УСТАТА. Всички желаещи да живеят активно ще си тръгнат с много награди от Нестле България.
Има още

Хиляди се включиха в третото морско турне на инициативата Живей активно във Варна, Бургас и Приморско

Над 5000 граждани и гости на градовете спортуваха за здраве в третото издание на инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, организирана от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ, заедно с водещия Део, спортния коментатор Крум Савов и волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката

За трета поредна година инициативата на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ „ЖИВЕЙ АКТИВНО!” зарадва гражданите и гостите на родното Черноморие, като им предостави възможност да прекарат един ден от лятото със спортни активности и балансирано хранене. В рамките на седмица инициативата се проведе в 3 черноморски града, като стартира на 4 август 2009 г. във Варна, „посети“ Бургас на 6 август 2009 г. и завърши на 8 август 2009 г. в Приморско.
Има още

В Бургас започва спортна седмица на морето

Днес в Бургас започва „Седмица на морето“. До 10 август ще се проведат спортни събития за всички възрасти. Програмата включва състезания по стрийтбол за юноши и девойки. Те ще се проведат на 5 и 6 август, от 17.00 до 20.00 часа, в двора на ОУ „Васил Априлов“.

На 7 и 8 август на Северния плаж ще има турнир по плажен волейбол. Срещите ще започват в 9.30 часа. Плажен футбол ще се играе на 9 и 10 август. Участие ще вземат отборите на: Община Бургас, Журналистите, Музикантите, ОДП – Бургас, Ветераните, Брокерите, Спасителите, Пепси. Заради горещото време срещите ще се играят от 8.30 до 10.00 и от 17.00 до 19.00 часа.

Бургас и Шумен-шампиони по шахмат на първенството до 12 години

Бургаският отбор стана държавен отборен шампион по шахмат на завършилото днес в Плевен първенство за момчета до 12 години.
Отборната титла при момичетата спечелиха шахматистките от Шумен, следвани от варненския клуб „Георги Даскалов“. Домакините от „Плевен ХХІ“, водени от треньорката Христинка Илиева, взеха сребърните медали при момчетата и бронзовите при момичетата.

Най-оспорвана беше битката при момчетата, съобщава Дарик. Първите два отбора финишираха с равни мач-точки след седемте кръга – по 6 победи и един равен мач помежду си. Допълнителните показатели отредиха първото място за бургазлии, а плевенчани останаха втори. Третото място при момчетата е за отбора на ЦСКА. В тази група участва още един плевенски клуб – „Спартак Плевен ХХІ“, който зае петото място.

В първенството се включиха близо 100 деца, като момчетата се представиха с рекордните 16 отбора, а момичетата с 6.

В петък, 8 август, в курорта Боровец започват държавните отборни първенства в горната възрастова група – до 16 години.