Архив на категория: Образование

Понеделник, 4 август: Започва Международна олимпиада по лингвистика

В Слънчев бряг ще се проведе Международна олимпиада по лингвистика. Очаква се да бъде открита от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев днес.

Олимпиадата ще бъде по теоретична, практическа и приложна лингвистика. Организира се от Министерство на образованието и науката, Съюза на математиците в България и Русенския университет „Ангел Кънчев“ и със съдействието на община Несебър и община Варна.

Участват националните отбори на Германия, Естония, Латвия, Холандия, Полша, Русия, САЩ, Словения, Швеция и Южна Корея. Състезанията са две – индивидуално и отборно. България ще бъде представена с два отбора от по четири ученици. Отборите са разделени на териториален принцип „България Запад“ и „България Изток“.

DJ Chris Liebing и Michel de Hey на Spirit Of Burgas

Германският техно диджей Chris Liebing и холандският му колега Michel de Hey ще гостуват у нас за втората вечер от фестивала „Spirit Of Burgas“. По време на партито на 16 август участие на денс сцената ще вземат и родните диджеи от Метрополис – Steven, Ясен Петров и Smurf.

В рамките на изявата си на Черноморието, Chris Liebing ще представи актуалния си сет с техно звучене. Музикантът ще свири на живо, използвайки няколко лаптопа, дръм машини и контролери, съобщава avtora.com.

Фестът „Spirit of Burgas“ ще се проведе от 15 до 17 август, под патронажа на кмета на Община Бургас – г-н Димитър Николов. Специални гости на събитието са Groove Armada DJ set, Pharaohe Monch, Asian Dub Foundation и др.

Тридневният фестивал ще бъде излъчен в европейската мрежа на музикалния канал MTV, като предаванията ще включват и видео материали „зад сцена“.

Електронни билети за Spirit of Burgas могат да се закупят чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за събитието се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria вкл. веригата за офис консумативи Office 1 Superstore.

Семинар „Развитие на ученето през целия живот“ в Бургас

Министерството на труда и социалната политика организира регионален семинар на тема „Развитие на ученето през целия живот в България” на 11 и 12 юли 2008 г. в хотел „България”, Бургас.

Семинарът ще бъде открит от евродепутата Маруся Любчева от 14:00 часа, на 11 юли 2008 г. Ще бъдат обсъдени темите развитие на ученето през целия живот на европейско равнище, реформа на системата за образование в контекста на ученето през целия живот, националната политика за обучение на възрастни – промени в закона за насърчаване на заетостта, проекти и програми за обучение през 2008 г.

Ще бъде представена европейската програма „Учене през целия живот”. В двудневния семинар ще участват представители на областни и общински администрации, регионални структури на социалните партньори, регионални служби по заетостта, бюра по труда, регионални инспекторати по образование, университети, училища, центрове за професионално обучение и други институции от Североизточен и Югоизточен райони за планиране.

Едногодишният проект “Популяризиране на ученето през целия живот в България” се реализира от МТСП в рамките на програмата на Европейската комисия “Образование и обучение 2010”.