Архив на категория: Здраве

Хиляди фенове участваха в инициативата Живей Активно на българското Черноморие

За пета поредна година в морските издания на ЖИВЕЙ АКТИВНО! над 9000 летовници спортуваха и научиха много за балансираното хранене. Лошото време не успя да помрачи настроението на участниците, а само доказа колко верни са феновете на ЖИВЕЙ АКТИВНО! С много движение и разнообразни спортни уроци инициативата на Нестле България се проведе в 3 града: във Варна на 9 август, Несебър – 11 август и Проморско – 13 август.

Въпреки че тази година лошото време изненада летовниците в Несебър, ентусиасти не липсваха. Проливният дъжд не само че не затрудни играчите в турнира по волейбол, но ги мотивира да дадат най-доброто от себе си пред строгото съдийство на Евгени Иванов-Пушката и младата надежда на волейбола Иван Крачев. Над 50 отбора премериха сили в трите града, борейки се за фрапираща победа.
Има още

Живей активно! за първи път в Созопол

Хиляди хора от всички възрасти и различни националности взеха участие в инициативата на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ “ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, която се проведе за първи път на плаж “Хармани” в Созопол на 16 август. Заедно с водещата на предаването “Deja vu” Нана и най-добрите спортни инструктори, българи, руснаци, поляци, чехи, германци и много др. отделиха един ден от лятото, за да се погрижат за здравето си. Второто Черноморско издание на инициативата, което се проведе във Варна на 12 август, предизвика огромен интерес сред отпускарите, като над 900 участници се включиха в спортните активности. Същият успех се повтори и в Бургас, а желанието за движение и здравословен начин на живот на участниците в Созопол надмина очакванията на организаторите.

Созопол бе последният град, включен в Черноморското издание на инициативата през тази година, където “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” гостува за пръв път. На плаж “Хармани”, в продължение на целия ден, бяха организирани безплатно тренировки и уроци по йога, пилатес, каланетика, модерни танци, плажен тенис, волейбол и хип-хоп за всички желаещи. В специално построена шатра на плажа стотици ентусиасти се включваха в спортните активности и научиха много интересни неща за балансираното хранене и движението от НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ. Една от най-активните участнички на плажа в Бургас бе победителката от “Кандидати за слава” – малката Вяра, която прекара цял ден в детския кът на CHOKAPIC, а в Созопол атракцията на деня бе шампион по брейк денс от Русия. Водещата Нана също не пропусна да се включи в активностите и спортуваше наравно с участниците.
Има още

„Живей активно“ се проведе и в Бургас

Хиляди бургазлии и гости на града взеха участие във второто издание на инициативата на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ “ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, която се проведе за втора поредна година в гр. Бургас на 14 август. Заедно с водещата на предаването “Deja vu” Нана и най-добрите спортни инструктори, отпускарите отделиха един ден от лятото, за да се погрижат за здравето си. Първото Черноморско издание на инициативата, което се проведе във Варна на 12 август, предизвика огромен интерес сред отпускарите, като над 900 участници се включиха в спортните активности.

Второто Черноморско издание за 2008 година продължи на юг към Бургас, където на Северния плаж в града, в продължение на целия ден, бяха организирани безплатно тренировки и уроци по йога, пилатес, каланетика, латино танци, плажен тенис, волейбол и хип-хоп за всички желаещи. В специално построена шатра на плажа стотици ентусиасти се включваха в спортните активности и научиха много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Водещата Нана също не пропусна да се включи в активностите и спортуваше наравно с участниците.
Има още

Направиха първата копка на модерна частна болница край Бургас

Радвам се, че сменихме посоката и бургазлийки вече няма да се налага да ходят да раждат във Варна и София, а ще могат да го правят в Бургас. Това каза кметът Димитър Николов при първата копка на Многопрофилна болница “Света София” в бургаското село Ветрен.

Многопрофилната болница във Ветрен ще бъде най-голямата и модерна частна болница по Черноморието. Здравното заведение ще бъде построено върху 3,5 дка земя, с разгъната площ от 5,500 кв. м. Болницата ще бъде изградена изцяло по австралийски модел, с прави коридори, така че напълно да улеснява пациентите. Инвеститор е Семир Абумелих, който е и собственик на Медицински център “Света София” в Бургас.

Болницата ще бъде на пет етажа и ще разполага със седем отделения, оборудвани с най-добрата техника в света. Най-голямото отделение ще бъде акушеро-гинекологичното. За бременните е предвидена и тренировъчна зала за йога, в която да релаксират и да усвояват техниките за раждането.

Останалите отделения – микропедиатрично, ортопедично, хирургично, терапевтично с кардиологичен сектор, неврологично, реанимация, и отделение по образна диагностика ще позволят обслужването и лечението на широк кръг от пациенти. Едно крило от болницата ще бъде обособено за лечение на онкоболни.

Към болницата ще има безплатен паркинг с 40 места, ще бъде обособен и кът за отдих. Специална площадка за хеликоптер ще позволи приемането и транспортирането на пациенти в критично състояние.

В болницата ще работят 200 души висококвалифициран персонал – лекари, медицински сестри и санитари. Ще бъде назначен и съдов хирург, от какъвто Бургас изпитва остра нужда. “В болницата ще се извършват сложни и животоспасяващи операции, за които ще каним светила в медицината от цял свят. Освен че ще лекуват пациентите, те ще могат да предават опита си и на българските си колеги”, обясни Семир Абумелих.