Фолклорни ритми от целия свят ще залеят улиците на Бургас

За 36-ти път в Бургас ще се проведе Международният фолклорен фестивал. Той е един от най-старите в страната и в Европа. Началото му ще бъде поставено на 11 август (понеделник) със шествие на участниците, което ще започне в 18 ч. от площад „Тройката”.

Тази година в проявата ще се включат 14 състави от 12 страни. Със свои групи ще се представят Армения, Македония, Латвия, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, САЩ, Словакия, Сърбия, Полша, Индия. Българското участие ще е от ансамблите „Зорница” – София и „Странджа” – Бургас. Участниците във фестивала ще се представят на 7 открити сцени в града, като изнесена програма ще има в Созопол, Царево, Слънчев бряг, Руен, информира Дарик.

На галаконцерта ще присъства космическият глас на България – Валя Балканска, обещаха организаторите. Особено интересно ще е представянето на групата от САЩ, която се ръководи от българката Татяна Сърбинска. Американците ще представят програма с балкански ритми, фолклорни мотиви и перкусии. Входът за концертите и тази година ще е безплатен, а фестивала ще продължи до 15 август.

Вашият коментар