Обновяват Морската градина в Бургас

Новата кампания на община Бургас, носеща мотото „Да обновим Морската градина”, предизвика силен интерес от страна на граждани и фирми. Само седмица след като бе обявена инициативата за подмяна на старите пейки и кошчета с нови в най-големия и най-посещаван бургаски парк, телефоните на общинската администрация „загряха” от обаждания на фирми, които искат да участват в кампанията.

До момента желание да се включат са проявили над 10 търговски дружества. Изключение не правят и позвънявания от граждани. Идеята на общината е пейките и кошчетата на територията на парка да бъдат стегнати и пребоядисани, а тези, които не са подменяни с години и са в окаяно състояние, да бъдат заменени с нови. Така Морската градина на Бургас ще се превърне в още по-добро място за романтични срещи и разходки на граждани и туристи. Видът на пейките и техните цветове ще бъдат определени от експерти от община Бургас и съобразени със стилистиката на парка.

За целта Морската градина ще бъде символично обособена на три зони – зона А, от началото на парка до паметника на „А.С.Пушкин”; зона Б, включваща територията от паметника „Пушкин” до Пантеона и зона В от Пантеона до края на градината – паркинга на ул. „Поморийска”.

Вашият коментар