Нови статуетки за победителите в „Бургас и морето”

XXVI–то издание на песенния конкурс „Бургас и морето” освен с нова визия, ще зарадва зрители и участници и с нови награди. Най-добрите изпълнители в музикалната надпревара тази година ще бъдат наградени с ефирни и елегантни пластики, дело на талантливия български скулптор Иван Кулински.

Авторът е завършил художествената гимназия и академия и има зад гърба си дългогодишен опит в извайването на скулптури за различни престижни фестивали и конкурси.
Статуетките, предназначени съответно за трите призови места, съчетават изкусно музикалната и морска тематика, присъстваща неотлъчно в стилистиката на именития конкурс.

Произведенията на изкуството изобразяват морски символи – раковина, перла, слънце и вълни, преплетени като спирала в най-основния музикален знак – ключът сол. Пластиките са с височина 60 см. и тегло – 3 кг. Изработването им е отнело на автора две седмици и 38 етапа на обработка, преди скицираната идея да се превърне в бронзова статуетка.

Трудоемките процеси на изработка завършват с отливане на основата на отличителните и престижни скулптури, която е от масивен черен мрамор. Те ще бъдат тържествено връчени от кмета на Община Бургас Димитър Николов на победителите в първата вечер на националния конкурс за забавна песен „Бургас и морето”.

Вашият коментар