Основни характеристики на некоректния работодател

Какво трябва да знаете, ако попаднете на некоректна фирма?  Със сигурност тази тема представлява интерес за мнозина, тъй като всички знаем, че броят именно на такива фирми в родния бизнес нараства все повече и повече с всеки изминал ден. Поради тази причина днес решихме да поговорим по-подробно за начините, които ви помагат да се предпазите от некоректен работодател.
Най-напред е задължително да проучите самата фирма. Това правило важи както за тези, които искат да постъпят на работа в нея, така и за тези, които искат да имат бизнес отношения с нея. Ето защо проучването е от толкова голямо значение. А как бихте могли да проучите избраната от вас фирма? Всъщност за целта ви е необходим само компютър или пък „умно“ мобилно устройство, което има достъп до интернет. По този начин можете да разгледате информацията на уеб сайт, където е поместен и онлайн регистър за некоректни работодатели. Можете да бъдете сигурни, че именно там ще откриете търсената от вас информация и ще знаете дали сте попаднали на правилната фирма.
Вече знаете, че лесно бихте могли да научите дали става дума за коректна фирма. Разбира се, съветът ни към вас е да обърнете внимание и на детайлите, когато отидете на интервю. С други думи – задавайте въпросите, които ви интересуват, за да не се окажете неприятно изненадани на по-късен етап. Попитайте каква е политиката на фирмата за осигуровките на служителите, тъй като се оказва, че доста често фирмите съставят трудови договори на по-ниско заплащане от реалното, за да спестят плащането и на по-високи осигуровки. Задължително е да попитате и за заплащането, както и за броя на дните за платен годишен отпуск, за да бъдете сигурни, че фирмата спазва правата на служителите.