Направиха първата копка на модерна частна болница край Бургас

Радвам се, че сменихме посоката и бургазлийки вече няма да се налага да ходят да раждат във Варна и София, а ще могат да го правят в Бургас. Това каза кметът Димитър Николов при първата копка на Многопрофилна болница “Света София” в бургаското село Ветрен.

Многопрофилната болница във Ветрен ще бъде най-голямата и модерна частна болница по Черноморието. Здравното заведение ще бъде построено върху 3,5 дка земя, с разгъната площ от 5,500 кв. м. Болницата ще бъде изградена изцяло по австралийски модел, с прави коридори, така че напълно да улеснява пациентите. Инвеститор е Семир Абумелих, който е и собственик на Медицински център “Света София” в Бургас.

Болницата ще бъде на пет етажа и ще разполага със седем отделения, оборудвани с най-добрата техника в света. Най-голямото отделение ще бъде акушеро-гинекологичното. За бременните е предвидена и тренировъчна зала за йога, в която да релаксират и да усвояват техниките за раждането.

Останалите отделения – микропедиатрично, ортопедично, хирургично, терапевтично с кардиологичен сектор, неврологично, реанимация, и отделение по образна диагностика ще позволят обслужването и лечението на широк кръг от пациенти. Едно крило от болницата ще бъде обособено за лечение на онкоболни.

Към болницата ще има безплатен паркинг с 40 места, ще бъде обособен и кът за отдих. Специална площадка за хеликоптер ще позволи приемането и транспортирането на пациенти в критично състояние.

В болницата ще работят 200 души висококвалифициран персонал – лекари, медицински сестри и санитари. Ще бъде назначен и съдов хирург, от какъвто Бургас изпитва остра нужда. “В болницата ще се извършват сложни и животоспасяващи операции, за които ще каним светила в медицината от цял свят. Освен че ще лекуват пациентите, те ще могат да предават опита си и на българските си колеги”, обясни Семир Абумелих.

Вашият коментар