Масирани проверки започват данъчните по Южното Черноморие

Масирани проверки от нов тип започват инспекторите по приходите от НАП-Бургас. Данъчните по морето ще бъдат подкрепени от колеги от вътрешността на страната, а в някои случаи и от мобилни екипи на „Краун Ейджънтс”.

Данъчните ще се легитимират и ще осъществяват физическо наблюдение на високооборотни обекти предимно по Южното черноморие, съобщава Дарик. Те ще изискват касовите бележки при всяка една поръчка или извършена продажба и ще наблюдават как реално се променят оборотите в наблюдаваните обекти.

„Няма проблеми този контрол да бъде многочасов, а когато се налага и през цялото денонощие”, уточни пресаташето на НАП-Бургас Христо Узунов. Основната цел на този вид проверки е да може да се събира все по-качествен доказателствен материал, който да послужи при евентуални последващи ревизионни действия.

„Очаквам в много от случаите да установим съществени разминавания между досега декларираните обороти и това, което е в действителност”, коментира Регионалният шеф на НАП-Бургас Румяна Дулева.

Ще се проверяват големи хотелски комплекси и прилежащите към тях обекти. Контрол ще има и върху договорите между наемател и наемодател. От НАП-Бургас вече започнаха проверки и на концесионерите на плажните ивици в региона.

За първите шест месеца на годината инспекторите от НАП-Бургас са извършили 1447 проверки. 724 са съставените актове. 237 от тях са за неиздаване на касови бележки, други 245 са свързани с неспазване на осигурителното законодателство.

За първите 6 месеца на годината собственици на обекти са заплатили предварително санкции в общ размер на 36800 лева.

Вашият коментар