Кметът на Бургас каза „стоп” на авантата в Общината

Кметът на Бургас Димитър Николов лично си закупи билети за предстоящите културни събития в града. Към знаковата инициатива се присъединиха и зам.-кметовете Йорданка Ананиева, Ивелина Василева, д-р Лорис Мануелян, Красимир Стойчев и Костадин Марков.

По този начин новото ръководство на община Бургас преустанови наложилата се порочна практика, над 50% от местата за концертите и мероприятията от културната програма да се ангажират за служители на общинската администрация и техните семейства срещу покани, а не срещу платен билет.

„Културата трябва да се цени, а трудът на заетите в нея да се уважава и пример за това е закупуването на билети. Само по този начин може да се стимулира нейното развитие”, обясни инициативата Димитър Николов. Кметът си взе билети за предстоящия концерт на Джон Лоутън и Кен Хенсли и за благотворителното представление на спектакъла „Арамии” от Нешка Робева.

Освен това той си закупи първия брой за 2008 г. на обновеното списание „Море” и показа рекламна фланелка, изработена специално за Фестивала на пясъчните фигури, който ще бъде открит в Бургас на 3 юли от 20.00 часа до хотел „Парк” в Морската градина.

Вашият коментар