Испанци инвестират 5 млн. лева в инфраструктура край Лозенец

Испанската електроразпределителна компания „Ибердрола” ще инвестира в изграждането на общинска инфраструктура, която включва реконструкция и преоборудване на Канално-помпената станция в района на с. Лозенец (вече изцяло завършени), изграждане на водопровод и канализация и нов водоем за захранване, които да обслужват двата района „Смайлов чеир” и „Рибарницата”.

Целта е да се отговори на нарасналите нужди, породени от бързия темп на развитие и разрастването на курортното селище. Проектът им предвижда и изграждането на нова пътна връзка – отклонение от главния път Бургас – Царево, осигуряващо директен достъп до плажа на бившия къмпинг „Корал” . Общо в изпълнението на инфраструктурните проекти по това споразумение за публично-частно партньорство с община Царево испанците ще вложат около 5 млн. лева.

Мигел Анхел Гарсия Тамаро и Франциско де Мунсури Пинсан – управители на „Ибердрола”, споделиха пред кмета Арнаудов, че за тях това е една сериозна инвестиция. В договора са заложени доста сериозни неустойки в случай на неизпълнение на ангажиментите. Другият голям проект, в който ще инвестира испанската енергийна компания чрез „Прайм пропърти” – акционерно дружество с инвестиционна цел, е изграждането на луксозно ваканционно селище на север от Лозенец до бившия къмпинг „Корал”.

Вашият коментар