Издирват изпълнител от „Бургас и морето“ от Интерпол

Интерпол издирва македонеца Илия Тепев, който е един от участниците в конкурса “Бургас и морето”. Информацията днес бе потвърдена от ОДП Бургас и общината в качеството на основен организатор на конкурса.

Електронно писмо с питане до общината е изпратено от македонската телевизия “Телма”. От него става ясно, че от в конкурса “Бургас и морето” фигурира името на издирван от македонските полиции и от Интерпол човек. Той е осъден в родния си град Велес и в момента го търсят за злоупотреба със служебно положение и ощетяване на фирма в размер на 750 000 евро. В документите изпратени за участие в конкурса 46-годишният мъж се е представил за българин с бургаско местожителство-коментира Весела Йорданов директор на дирекция “Култура, Маркетинг и връзки с обществеността “. Тя обясни, че Илия Тепев е бил на вчерашната репетиция в Летния театър.

Най- вероятно песента му “Носете ме времена” по текст на Калиопи и музика на Дарко Димитров ще бъде декласирана от конкурса, който започва утре в Бургас– съобщи още Йорданова.

Вашият коментар