Задържаха наследника на Митьо Очите – Стойчо Калоянов Лудия

Издирваният Стойчо Калоянов- Лудия е задържан, съобщиха от полицията. Лидерът на разбитата преди седмица престъпна група е заловен в частна квартира в с. Равда.

Групата на Лудия е създадена след неутрализирането на престъпната структура на Димитър Желязков- Очите. Занимавала се е с разпространение на наркотици и други престъпни деяния, пише в полицейското съобщение, без да е уточнено какви точно. Стойчо Калоянов се е изявявал като “новия бос” на наркоразпространителите на територията на областта. Групата му е създадена чрез силови методи и психически тормоз. Лудия сам е афиширал, че е смнил Димитър Желязков- Очите.

Информация за това е получена в бургаската полиция още в края на късната есен на 2007 година, като сектор «Криминална полиция», под прякото ръководство на Окръжна прокуратура, е стартирала дейност по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата. В хода на разследването са използвани оперативно-технически мероприятия и оперативни комбинации, както и различни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, очевидци, претърсвания, изземвания и др. Работата по неутразиране на престъпната група е била определено затруднена от изключителната подозрителност и конспиративност на членовете и ръководителя – Стойчо Калоянов. Въпреки това в хода на разследването са събрани достатъчно факти, обстоятелства и доказателства, които по безспорен начин сочат за съпричастност на всички членове към наркоразпространението на амфетамини и кокаин в Бургаски регион, пише в официалното полицейско съобщение..

Установено е, че членовете на групата са провеждали и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие – побои, заплахи, палежи и др.

До дни ще бъде гледана мярката за неотклонение на Стойчо Калоянов от състав на Окръжен съд – Бургас.

Продължава издирването и на последния от членовете на групата – Страхил Господинов, обявен за общодържавно издирване на 14.07.2008 година.

Вашият коментар