„Живей активно“ се проведе и в Бургас

Хиляди бургазлии и гости на града взеха участие във второто издание на инициативата на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ “ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, която се проведе за втора поредна година в гр. Бургас на 14 август. Заедно с водещата на предаването “Deja vu” Нана и най-добрите спортни инструктори, отпускарите отделиха един ден от лятото, за да се погрижат за здравето си. Първото Черноморско издание на инициативата, което се проведе във Варна на 12 август, предизвика огромен интерес сред отпускарите, като над 900 участници се включиха в спортните активности.

Второто Черноморско издание за 2008 година продължи на юг към Бургас, където на Северния плаж в града, в продължение на целия ден, бяха организирани безплатно тренировки и уроци по йога, пилатес, каланетика, латино танци, плажен тенис, волейбол и хип-хоп за всички желаещи. В специално построена шатра на плажа стотици ентусиасти се включваха в спортните активности и научиха много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Водещата Нана също не пропусна да се включи в активностите и спортуваше наравно с участниците.

Активният ден на плажа за бургазлии започна с релаксиращи йога упражнения и здравословна зърнена закуска NESTLE FITNESS и завърши с купонджийски уроци по хип-хоп. Участниците в събитието се забавляваха с атрактивната игра – TWISTER. Танцьорите заредиха всички веселяци с много енергия и настроение, заедно с Нана, която не пропусна да се поразкърши.

Кафе-паузите и полезните бисквити ЖИТЕН ДАР с фибри и пшеничен зародиш бяха задължителен елемент от деня. На обяд едни участваха във волейболното състезание, а други засищаха глада си с вкусни супи MAGGI. И докато родителите спортуваха, малчуганите се забавляваха с аниматори, игри и състезания. Специално за най-малките беше отделен кът, където децата се забавляваха на надуваемия замък, играеха футбол, взимаха снимка с любимия си герой Батман за спомен и спечелиха много награди.

“ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е проект на НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ АД и цели да популяризира ходенето пеша като удобен и лесен начин за физическа активност в градска среда. Всяка година хиляди столичани ходят пеша от НДК до Южния парк, в подкрепа на инициативата. “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света осъществява в България.

През 2008 г. третото поредно издание на инициативата “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” се проведе в София на 22 юни. Повече от 10 000 участници се включиха в пешеходния поход и спортните активности, заедно с Нешка Робева, Мария Гроздева, Тити Папазов, Ники Желязков, Владо Николов, Армен Назарян, Йорданка Благоева, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова и Страшимира Филипова. От 2006 г. досега повече от 20 000 души са взели участие в инициативата, подарявайки на себе си и семействата си един наистина здравословен ден. Тази година в маршрута на “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е включен нов град от българското Черноморие. След Варна и Бургас, инициативата ще бъде организирана и на плаж Хармани в Созопол на 16 август.

Инициативата се организира с подкрепата на Санома Блясък България, вестник Меридиан мач, вестник Телеграф, вестник Черно Море, Алфа радио, радио Дарик Бургас, радио Гларус Микс, БГ радио, радио Energy и любезното съдействие на фирма Онтайм.

Вашият коментар