Димитър Николов изпраща роми-каубои на лов за мустанги в „Меден рудник”

Кметът на Бургас Димитър Николов нареди свободно скитащите из к-с „Меден рудник” коне да бъдат изловени.
За изпълнението на отговорната задача ще бъде потърсено съдействието на инициативните роми, които през пролетта, отново по заръчение на кмета, почистиха боклука на няколко бургаски квартала. Тогава местната преса ги нарече „нинджи”, заради уменията им да свалят стари найлонови торбички от дърветата в града.

На пъргавите роми ще помагат двамата конегледачи от Конна база – Бургас. Повод за организирането на ловната експедиция са зачестилите оплаквания от жители на „Меден рудник”. Те са недоволни от безчинствата на безконтролно скитащите копитни бозайници, които опоскват градинки, разхвърлят боклуци край контейнерите за смет, плашат закъснели минувачи в тъмното, ръсят остатъци от храна където им падне, разнасят различни паразити. Често конете излизат на пътищата и предизвикват пътни инциденти.

До края на седмицата каубоите ще са готови за действие и акцията по лова на свободно скитащи коне ще започне. Шеф на каубоите ще бъде Магдалена Манолова – директор на ТД „Възраждане”. Управителят на „Обреден комплекс” – Бургас Магдалена Карастоянова заяви готовност уловените четириноги да бъдат настанявани временно в Конната база. Оттам техните собственици ще могат да ги получат срещу заплащане на глоба. Непотърсените коне ще бъдат извозвани към терен в местността „Ковач” край Малко Търново – собственост на „Обреден комплекс”.

Вашият коментар